10 prednosti življenja v soseski Nokturno

Odločitev za nakup nepremičnine je velik korak. Ljudje takrat pretehtamo vse možne dejavnike, saj bo to precej vplivalo na naša življenja. Nakup stanovanja v naselju Nokturno je vsekakor odlična naložba, še posebej zdaj, ko so obrestne mere na zelo nizki ravni in omogočajo ugoden najem stanovanjskih posojil. Da pa bi vam še malce pomagali pri odločitvi, navajamo 10 dobrih razlogov za nakup stanovanja v Nokturnu:

1. Dobra prometna povezanost
Nokturno leži blizu križišča cest, ki povezujejo Šmarje, Semedelo in Koper. Po obronkih Markovca se mimo Izolske bolnišnice priključi na obvoznico proti Portorožu in Piranu. Po cesti je iz Nokturna do Ljubljane 107, do Pulja 103, do Gradca 199 in do Trsta 36 km. V Koper vozijo redni avtobusi in vlaki. V vseh mestecih ob obali so privezi za čolne, blizu sta tudi letališči v Portorožu in Trstu.

2. Ni treba stati v dolgih kolonah za prehod meje
Počitnikovanje na slovenski obali ima mnoge prednosti, ena od njih je seveda to, da nam ni treba čakati v vrstah za prehod meje. Samo usedemo se v avto, na vlak ali na kolo in že smo pri morju.

3. Prijetne temperature v stanovanju
Vsa stanovanja v Nokturnu imajo vgrajene klimatske naprave, ki bodo poletno vročino naredile veliko znosnejšo. Med najmočnejšo pripeko se tako lahko umaknete kar v zavetje svojega doma. Tudi pozimi lahko stanovanje ogrejete kar na daljavo. To vam bo prihranilo nekaj stroškov za porabo energentov, stanovanje pa vas bo pričakalo prijetno toplo.

4. Prijetno ohlajeni avtomobili
Vsakemu stanovanju pripadata vsaj dve parkirni mesti v podzemni garaži, kjer avtomobili ne bodo izpostavljeni žgočemu soncu. Dostop do stanovanj je urejen z dvigali neposredno iz garaž. Vrata garaž se odpirajo in zapirajo z daljinskimi upravljalci.

5. Prostorna stanovanja
Stanovanja v Nokturnu so bila zasnovana z mislijo na udobje, zato so prostorna, svetla in zračna. Nekatera je možno brez večjih težav pregraditi s predelnimi stenami in po potrebi ustvariti dodatne sobe.

6. Nokturno je prijazen družinam
V bližini naselja so vrtci, šole ter razne kulturne in športne ustanove, tik ob naselju pa je tudi avtobusna postaja za malce večje in samostojnejše otroke. Na bližnjih kopališčih in bazenih lahko otroci plavajo vse leto, v naselju pa je tudi varno otroško igrišče, odmaknjeno od prometnih cest.

7. Izletniške točke v bližnji in daljni okolici
Če prosti čas radi preživljate v naravi, se odpravite na daljše sprehode v krajinska parka Strunjan in Sečoveljske soline, ali pa na opazovanje ptic in drugih živali v naravni rezervat Škocjanski zatok. V Hrastovljah lahko občudujete znamenito fresko Mrtvaški ples, ki je eden najpomembnejših slovenskih kulturnoumetnostnih zakladov. Na enodnevne izlete se lahko podate k našim sosedom v Motovun, Grožnjan in Pulo, v Italijo pa se odpravite na sprehod po devinski Rilkejevi poti in potem na dolgo kavo v Trst. 

8. Moderno opremljena stanovanja
Stanovanja v naselju Nokturno v skladu s trendi ponujajo kakovost in udobje za sodoben način življenja. Opremljena so s hrastovim parketom, visokimi drsnimi vrati na balkone in terase, kakovostno sanitarno keramiko znanih blagovnih znamk, varnostnimi vhodnimi vrati, videofoni, klimatskimi napravami, lesenimi talnimi oblogami na terasah in priključki za vse sodobne gospodinjske in komunikacijske naprave.

9. Koper je čudovito mesto
V Kopru sonce sije v povprečju 102 dni na leto, kar je enkrat več kot v Ljubljani. Ima 50.900 prebivalcev, ki se ukvarjajo s pomorskim prometom, logistiko, trgovino, bančništvom, zavarovalništvom in turizmom. Koper ima svojo univerzo, knjižnico z več podružničnimi enotami, gledališče z bogatim repertoarjem, nadvse dejavna koncertna prizorišča in nogometni klub, ki igra v prvi slovenski ligi. V starem mestnem jedru je polno kavarn in bistrojev, kjer lahko ob dobrem lokalnem vinu in prigrizkih opazujete živahno življenje v našem največjem obalnem mestu, ki vas bo sprejelo z vsem srcem.

10. Prelepi razgledi
Vsako stanovanje v Nokturnu ima teraso ali balkon s čudovitim razgledom na Koprski in Tržaški zaliv ter Julijske Alpe. Ob lepem vremenu se vidi celo do italijanskih Dolomitov. Pogled na morje vam bodo popestrile drobne bele jadrnice, ki švigajo med velikimi čezoceanskimi ladjami, ki plujejo v varen pristan. Zvečer se bodo ob orkestru murnov prižgale luči v obalnih mestih, nad vami pa bo zasvetila Rimska cesta v vsej svojih lepoti.