5 prednosti stanovanja na slovenski obali

Slovenska obala se vse pogosteje znajde v uglednih turističnih vodnikih in  na lestvicah krajev, ki jih je vredno obiskati. Prednosti dopustovanja v slovenski Istri – v čisto svojem stanovanju – pa se vedno bolj zavedamo tudi Slovenci sami.

Oddih, kadarkoli si zaželimo

V današnjem tempu si vse preredko vzamemo čas za oddih. Najpogosteje si dovoljšno zalogo sveže energije naberemo šele med daljšim poletnim dopustom. Lastniki stanovanj na slovenski obali blagodejnih učinkov svežega morskega zraka in sonca nismo deležni le v času poletnih počitnic, temveč si jih lahko privoščimo kar celo leto. Lasten kotiček v zavetju milega sredozemskega podnebja omogoča umik od tedenskih skrbi kadarkoli, brez predhodnega načrtovanja.

Do Primorske nas od večine krajev po Sloveniji loči le dobra ura potovanja, zato lahko vsak vikend izkoristimo za pobeg na morje in si povrnemo moči s sprehodi ob obali ali posedanjem na sončni terasi.  

Prihranek pri stroških dopustovanja

Slovenska obala – se je uveljavila kot ena najprivlačnejših turističnih destinacij na svetu. Kapacitete nastanitev na obali se v turistični sezoni hitro zapolnijo, visokemu povpraševanju pa sledijo tudi cene. S stanovanjem na obali se izognemo stroškom najemanja počitniških nastanitev, hkrati pa prihranimo tudi čas, ki bi ga porabili pri težavnem iskanju primernega apartmaja ali hotelske sobe.

Konec čakanju v zastojih na mejnih prehodih

Gneča na mejnih prehodih je dobro znana nadloga, ki nam greni daljše ali krajše izlete na morje. Najslabše je poleti, dolge kolone na mejah pa zaradi povečanega prometa in strožjih mejnih nadzorov vse bolj pogosto nastajajo tudi v preostalih mesecih, predvsem med vikendi in prazniki. Ena glavnih prednosti počitnikovanja na slovenski obali je torej ta, da nam ni treba stati v zastojih na meji, da bi prišli do zasluženega oddiha.

Številne priložnosti za kakovostno preživljanje prostega časa

Slovensko obalo zaznamuje bogat mestni utrip. Medsebojna bližina naših obalnih mest poskrbi za pestro ponudbo kulturnih, glasbenih, športnih in kulinaričnih doživetij skozi celo leto. Hitre ceste so nam približale tudi zanimiva mesta sosednjih držav, denimo Trst, Pulj, Rovinj, Benetke … s kopico raznovrstnih prireditev in festivalov za obiskovalce vseh starosti. V obalnih mestih so zrasle tudi priložnosti za razvajanja v vrhunskih restavracijah, 'wellness' centrih in savnah.

Naravne lepote Primorske

Kadar se mestnega vrveža naveličamo, imamo na voljo obilico možnosti za izlete v neokrnjeno naravo slovenske Istre. Tako rekoč 'pred nosom' so nam dolina reke Dragonje, Sečoveljske in Strunjanske soline, Krajinski park Strunjan ter mnogo pešpoti ob morju ali med nasadi oljk in vinogradi.