Aktiven dan v Nokturnu

7:00 Dobro jutro!
Spanje ob odprtem oknu dobro dene tako zaradi svežega morskega zraka, kot tudi uigranega orkestra čričkov, ki vas je zazibal v sen. Pred vami je nov dan, zato stopite na balkon, ki se odpira iz spalnice in pozdravite sonce. Osvežilna prha vas bo navadala z energijo, zajtrk na terasi z razgledom na Koprski zaliv in Julijce pa vas bo dokončno postavil na noge. Čas je za odhod v mesto. Avto naj danes ostane na hladnem v podzemni garaži, saj je na robu naselja postajališče za avtobus, ki vas bo popeljal v središče Kopra.

8:30 Po nakupih in na kavo
Za kosilo bo istrska frtalja, zato na tržnici pri lokalnem pridelovalcu kupite sveža domača jajca, oljčno olje, dišeče rezine pršuta in okusne paradižnike za solato. Nato se odpravite čez staro mestno jedro do Čevljarske ulice, kjer v dobri družbi spijete kavo in poklepetate o politiki, filozofiji in življenju. V koprski knjižnici si sposodite najnovejšo uspešnico in nekaj preverjenih klasikov, v gledališču pa zase in za prijateljici kupite še vstopnice za premierno uprizoritev nove komedije. Hop na avtobus in nazaj do Markovca.

11:00 Zdravi kot riba
Zdravnik v semedelskem zdravstvenem domu ima za vas odlične novice. Morski zrak, toplo sonce in sredozemska prehrana vam dobro denejo, zdravi ste kot riba. Zato se kar peš odpravite nazaj do doma v Nokturnu. V lekarni se ustavite samo za nakup kreme za sončenje.

13:00 Družina na obisku
Stanovanje je polno otroškega živžava, na obisk so prišli vnuki s svojimi novimi podvodnimi maskami in plavutmi. Hitro jim pripravite kosilo, ki ga odišavite z rožmarinom z balkonskega vrta. Medtem, ko bodo s kruhom pomazali krožnike in sklede, vam bodo zdrdrali vse svoje dogodivščine iz vrtca in šole. Dobro, da je od Ljubljane do Kopra le ura vožnje, saj se lahko videvate vsak konec tedna.

15:00 Morje!
Z blazinami, rokavčki, plavalnimi obroči in vso ostalo opremo se odpravite na sprehod do plaže. 15 minut hoje med nasadi oljk in vrtovi, pa ste na stari obalni cesti, ki je zdaj namenjena le še pešcem, kolesarjem in kopalcem. Otroci se v morju igrajo gusarje, vi pa na brisači uživate v pustolovskem romanu. Ko se sonce začne spuščati za Dolomite, se počasi odpravite nazaj domov. Vso plavalno ropotijo pospravite v shrambo, kjer bo počakala na naslednji konec tedna.

21:00 Lahko noč!
Otroci so prijetno utrujeni takoj zaspali vsak v svoji postelji v sobi za goste. Sedaj si na terasi v soju koprskih luči in Rimske ceste mirno lahko privoščite kozarec refoška pred spanjem. Jutri bo nov dan, odpravili se boste na izlet do Škocjanskih jam, zato bo treba zgodaj vstati. Nič lažjega, v svojem morskem domu spite odlično, zato ste kot pomlajeni in polni energije za raznorazne pustolovščine.