Dobrodošle, družine!

Stanovanja v Nokturnu se iz tedna v teden polnijo z novimi prebivalci. Naselje je zaživelo, tkejo se prijateljstva med novimi sosedi, tudi na otroškem igrišču je živžav. Šolarji so pogumno zakorakali v novo šolsko leto, malčki v vrtcu pa na igriščih lovijo tople sončne žarke indijanskega poletja, ki greje Primorje.

Trisobna in dvosobna stanovanja v Nokturnu družinam nudijo dovolj prostora za skupno preživljanje prostega časa. Bivalni prostori z odprtimi kuhinjami in jedilnicami se odpirajo na zunanje terase in s tem ustvarjajo velike zračne prostore za igro, delo in druženje. Nekatere terase imajo korita, v katerih lahko z otroki uredite sredozemski vrt, dovolj pa je prostora tudi za manjše peskovnike. Sobe so prav tako svetle in zračne, v večini primerov si delijo tudi manjše balkone z varnimi ograjami.

V naselju je daleč od prometnih cest urejeno zavarovano otroško igrišče, kjer se malčki lahko brezskrbno igrajo, neskončne možnosti za igro v naravi pa se ponujajo tudi na hribu Markovec, ki velja za zeleni vrt Kopra. Tam se med vinogradi in nasadi oljk vijejo sprehajalne poti, vse do morske obale, ki je zaprta za promet in po novem namenjena le pešcem, kolesarjem, rolkarjem, kopalcem in drugim rekreativcem. V poletnih mesecih bodo otroci lahko uživali v objemu morja, gibanja in zabave pa jim ne bo zmanjkalo tudi izven sezone.

Poleg športnih aktivnosti boste z otroki lahko obiskovali predstave za najmlajše v Gledališču Koper in ure pravljic v mestni knjižnici. Oboje je v centru Kopra, ki je v neposredni bližini Markovca in hitro dostopen z javnimi prevoznimi sredstvi. Tik ob naselju je postaja mestnega avtobusa, ki skrbi tudi za varno pot otrok v šolo. V bližini Nokturna so kar tri osnovne šole in vrtec Semedela, ki poleg dnevnega varstva pripravlja številne dejavnosti tudi v popoldanskem času.

Malčkom v Nokturnu torej ni dolgčas. Na voljo jim je veliko svežega zraka, naravnega okolja in dobre družbe. Dobrodošli!