Odlična prostorska lokacija

Nanizano je na hribu oziroma na brežini Markovec, kjer na desni strani meji na kvalitetno individualno naselje vrstnih hiš, na levi pa so še nepozidane zelene površine.

 

Urejene prometne povezave

Odlikuje jo tudi dobra prometna lokacija, kjer mestna cesta povezuje križišče Koper, Šmarje, Semedela, in se naprej po obronkih hriba nad koprskim zalivom, mimo Izolske bolnišnice povezuje z obvoznico za Portorož.

 

Mestni promet je tudi blizu

Tik ob naselju je avtobusno postajališče mestnega potniškega prometa, ki omogoča preprost dostop do centra Kopra, kjer so banke, tržnica, upravne institucije in ostala infrastruktura.

 

Vsa potrebna infrastruktura v bližini

Lokacija v bližini Kopra nam ponuja vso potrebno javno infrastrukturo in veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa.
Brezskrbno opravljanje vsakodnevnih opravil nam omogočajo trgovine, pošte in zdravstvene ustanove, ki se nahajajo na območju Semedele, oddaljene od Nokturna cca 0,5 km do 1,5 km.

 

Mnoge možnosti za rekreacijo

V bližini Nokturna se nahajajo urejene kolesarske poti in športno-rekreacijski objekti. V športnem centru Bonifika, ki je oddaljen zgolj 2,7 km, si lahko vsak športni privrženec najde aktivnost zase (nogomet, košarka, odbojka, atletika, tenis, itd.). Kolesarska pot Paranzana poteka tik ob morski obali in ponuja enkratno doživetje za vse kolesarske navdušence.

 

Odkrijte številne izletne točke

Bližina Škocjanskega zatoka, Krajinskega parka Strunjan in Sečoveljskih solin nam omogoča uživanje v čistem zraku in neokrnjeni naravi. Ohladitev v vročih poletnih mesecih pa lahko najdemo v številnih urejenih kopališčih in bazenih (Mestno kopališče Koper, Kopališče pri Svetilniku, Debeli rtič, Olimpijski bazen Žusterna, itd.).

 

Blizu Nokturna so tudi vrtci in šole

Na območju naselja Semedela in v centru Kopra se nahajajo vrtci (Vrtec Koper in Vrtec Semedela), osnovne šole (OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona in OŠ Antona Ukmarja), srednje šole (Gimnazija Koper, Srednja tehniška šola in Srednja ekonomsko-poslovna šola) in tudi univerze ter visoke šole (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Pedagoška fakulteta, Fakulteta za management, itd.), kar daje mlajšim stanovalcem naselja široko izbiro izobraževanja.

Spodaj vam podajamo prikaz lokacije poslovno-stanovanjske soseske Nokturno Markovec. Na desni strani si lahko izberete (filtrirate) vse ključne družbene aktivnosti in preferenčno izberete dejavnosti za namen pridobitve lokacijskega primerjalnega občutka bližine posameznih pomembnih dejavnosti za kakovostno življenje.
Osnovne šole Srednje šole Univerze in visoke šole Vrtci Knjižnica Banke Pošte Trgovine Tržnica Zdravstvo Dom starejših občanov Postaje in prevozi Šport in rekreacija Kopališča in bazeni Turizem, kultura, zabava, prosti čas